Fläderbärsgelé
 
Förberedelse
Tillagning
Total tid
 
Gör gelé på bär från naturens skafferi - win win win win win!
Gottegris-poäng: 5 av 5 - väldigt sött
Ingredienser
  • 3 dl fläderbärssaft (400 gram blev 3 dl saft för mig).
  • 2,5 dl Gelésocker Multi
  • 1 tsk citronsyra
Gör så här
  1. Gör först saften: rensa och skölj bären.
  2. Lägg dem i en kastrull och häll i vatten så att det precis täcker.
  3. Koka kraftigt i 10 minuter. Mosa bären med potatismosare eller visp då och då.
  4. Sila.
  5. Blanda saften, gelesockret och citronsyran och låt koka upp. Dra av efter att det kokat i 30 sekunder.
  6. Häll upp på varma, rena glasburkar och förslut direkt för att skapa ett vakuum.
Recipe by Ett barn blir till at http://ettbarnblirtill.se/2016/08/26/fladerbarsgele/