Vegansk pastej av solrosfrön
 
Förberedelse
Tillagning
Total tid
 
Det här tar NO TIME att slänga ihop om man har en matberedare, så missunna inte dig själv hemmagjord (och ekologisk, om du vill) pastej!
Author:
: Pålägg
Gottegris-poäng: Vegan
Mängd: cirka 0,5 dl
Ingredienser
  • 2 dl solrosfrön
  • 3 msk sesamfrön
  • 4 msk rapsolja (min var smaksatt med krondill)
  • 1,5 dl vatten
  • 2 msk potatismjöl/stärkelse
  • 2 msk ärtprotein
  • 4 msk bjäst
  • nästan 1 tsk herbamare örtsalt (ta lite mindre)
  • 1 tsk florsocker
  • kryddor i valfri mängd: ingefära, paprika, gurkmeja, muskotnöt (ta inte mycket då den är framträdande), kardemumma, dill och lökpulver
Gör så här
  1. Blanda de första 4 ingredienserna i matberedaren tills du har en hyfsat slät smet.
  2. Blanda sedan i resten och låt maskinen jobba tills du har en nästan helt slät pastej.
Att tänka på
(Det går såklart bra att skippa florsockret om man vill ha helt sockerfritt, men jag tycker den lilla mängden lyckas runda av smaken riktigt fint, den blir mjuk och enhetlig på något sätt.)
Recipe by Ett barn blir till at http://ettbarnblirtill.se/2017/03/25/vegansk-pastej-av-solrosfron/