Vegansk pastej av solrosfrön
Author: conhumdrum
: Pålägg
Gottegris-poäng: Vegan
Mängd: cirka 0,5 dl
- 2 dl solrosfrön
- 3 msk sesamfrön
- 4 msk rapsolja (min var smaksatt med krondill)
- 1,5 dl vatten
- 2 msk potatismjöl/stärkelse
- 2 msk ärtprotein
- 4 msk bjäst
- nästan 1 tsk herbamare örtsalt (ta lite mindre)
- 1 tsk florsocker
- kryddor i valfri mängd: ingefära, paprika, gurkmeja, muskotnöt (ta inte mycket då den är framträdande), kardemumma, dill och lökpulver
- Blanda de första 4 ingredienserna i matberedaren tills du har en hyfsat slät smet.
- Blanda sedan i resten och låt maskinen jobba tills du har en nästan helt slät pastej.
(Det går såklart bra att skippa florsockret om man vill ha helt sockerfritt, men jag tycker den lilla mängden lyckas runda av smaken riktigt fint, den blir mjuk och enhetlig på något sätt.)
Recipe by Ett barn blir till at http://ettbarnblirtill.se/2017/03/25/vegansk-pastej-av-solrosfron/
3.5.3208