Det här har blivit en ny frukostfavorit!
Det började med att jag inte lyckades äta upp alla äpplen jag hade köpt, innan de började hotas av att bli lite tradiga, och jag försöker ju verkligen minimera matslänget i det här hushållet så något var jag tvungen att komma på. Och kan man bara komma undan med att baka äppelpaj på överblivna äpplen ett visst antal gånger innan det börjar se ut som om man konstant köper för många äpplen för att just få ett lysande svepskäl att sätta i sig gottepaj.
Så jag ville hitta ett enkelt, nyttigt sätt att ändå få i mig äpplena, annat än att bara äta dem som de är, för det verkar ju vara det jag inte är så bra på.
Och då blev det här receptet en finfin räddning! Detta passar extra bra om vårt äppelträd skärper till sig och ger lite goa äpplen utan mask i det här året, då blir det äppelgröt varje dag.
- 1 ekologiskt äpple
- 1 dl havregryn (gärna mixade så de är mer mjöl än gryn/flingor)
- knappt 1/2 tsk salt
- 2 dl vatten
- kanel och kardemumma
- 1-2 msk ekologisk kokosolja
- valfri mjölk
- Riv äpplet och lägg det i en kastrull
- Häll på havregryn, salt, vatten och kryddorna (valfri mängd)
- Låt koka upp och rör sedan om medan det kokar i 3-4 minuter
- Rör ned en stor klick kokosolja (valfritt) och servera med t.ex. havremjölk