Superenkla, supergoda frallor
Prep time:
Cook time:
Total time:
Ingredients
- 1/2 pkt jäst (jag tog 1/2 pkt torrjäst)
- 6 dl fingervarmt vatten
- 1/2 msk salt
- 1 msk ekologisk honung
- 1 msk ekologisk olivolja
- 12 1/2 dl + 1/2 dl ekologiskt vetemjöl, ca 780 gram (jag bytte ut 150-200 gram mot ekologiskt grahamsmjöl)
Instructions
- Smula jästen i en stor bunke. Häll över vattnet och rör runt tills jästen löst upp sig.
- Tillsätt salt, honung och olja. Tillsätt slutligen mjölet och arbeta snabbt ihop degen med en träslev. Knåda inte! Låt jäsa i drygt 1 timma.
- Sätt ugnen på 225 grader. Stjälp försiktigt upp degen på mjölat bakbord. Strö ca 1/2 dl mjöl över degen, så att den inte blir för kletig. Degen ska inte knådas.
- Dela degen i 16 bitar med hjälp av en degskrapa. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 8-15 minuter i nedre delen av ugnen på 225 grader.
- (För mig blev 10 minuter lagom.)