Superenkla, supergoda frallor

 


Superenkla, supergoda frallor
 
Förberedelse
Tillagning
Total tid
 
Ingredienser
  • ½ pkt jäst (jag tog ½ pkt torrjäst)
  • 6 dl fingervarmt vatten
  • ½ msk salt
  • 1 msk ekologisk honung
  • 1 msk ekologisk olivolja
  • 12½ dl + ½ dl ekologiskt vetemjöl, ca 780 gram (jag bytte ut 150-200 gram mot ekologiskt grahamsmjöl)
Gör så här
  1. Smula jästen i en stor bunke. Häll över vattnet och rör runt tills jästen löst upp sig.
  2. Tillsätt salt, honung och olja. Tillsätt slutligen mjölet och arbeta snabbt ihop degen med en träslev. Knåda inte! Låt jäsa i drygt 1 timma.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Stjälp försiktigt upp degen på mjölat bakbord. Strö ca ½ dl mjöl över degen, så att den inte blir för kletig. Degen ska inte knådas.
  4. Dela degen i 16 bitar med hjälp av en degskrapa. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 8-15 minuter i nedre delen av ugnen på 225 grader.
  5. (För mig blev 10 minuter lagom.)

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt det här receptet!: