(Cirka 4 personer)
Läs igenom hela receptet innan du börjar.
250 gram risoni
2-4 dl riven parmesan (efter smak)
1 paket torkade kantareller (eller 2 dl färska)
1-1,5 dl vitt vin
1,5 dl grädde
1 vitlöksklyfta
1-2 grönsaksbuljongtärningar
1/2 rödlök
Salt och peppar
(Om du använder torkade kantareller, börja med att lägga dem i blöt i rikligt med vatten och påbörja ej tillagningen förrän de är färdigsvällda.)
Stek kantarellerna i mycket smör på medelvärme. Efter ett tag tillsätter du hackad rödlök.
Vattnet som svampen svällt i reducerar du till en buljong genom att koka ner den i cirka 10 minuter.
Under tiden kokar du risonin i grönsaksbuljongen. Koka två minuter kortare än receptet anger på paketet.
Häll av vattnet från risonin och häll pastan i en gryta som du nu kommer tillaga risonotton i. Le Cresuet funkar t.ex. perfekt.
Sedan är det bara att tillsätt alla ingredienserna. Det kommer vara löst och rinnigt till en början, vilket är helt i sin ordning, då det ska kokas ner tills det når lagom konsistens.
Smaka av med salt och peppar, och servera förslagsvis med ugnsbakad lax och sparris.