Vegetarisk indisk gryta med halloumi

vegetarisk indisk gryta 2

Det känns som att vi oftast roterar mellan samma 8-10 maträtter hemma, och då är inte indisk mat med i den rotationen.
Kanske beror på det att en tänker sig att indiskt är tidskrävande och svårt, men efter att ha provat det här receptet på vegetarisk indisk gryta dementerar jag den uppfattningen (om jag någonsin faktiskt hade den). Till och med sambon som vanligtvis är lite skeptisk till helvegetariska rätter gav tummen upp, och det är högsta betyg för mig!

Det här receptet platsar i vardags-rotationen då det är enkelt, snabbt och riktig gott.
Det är med andra ord allt man vill ha av ett recept.
Att det sedan innehåller halloumi är ju bara en fet, jävla bonus.


Vegetarisk indisk gryta

Kryddpasta

  • 2 dl solroskärnor
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk ingefära, färsk, riven
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 1-3 krm cayennepeppar (efter smak)
  • 2 msk garam masala

Övriga ingredienser

  • 400 gram passerade tomater
  • 1 burk kokosmjölk
  • 300 gram halloumi, fetaost eller quorn eller en salig blandning av alla
  1. Mixa alla ingredienser till kryddpastan med en mixerstav/matberedare till en slät, tjock smet.
  2. Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs quornbitarna tillsammans med kryddpastan. (Om du vill kan du steka halloumin också, men det är inte nödvändigt, den blir väldigt god utan stekyta och får ändå mycket smak.)
  3. Tillsätt kokosmjölk och passerade tomater, och om du har bara halloumi eller fetaostbitar är det faktiskt klart så fort det blivit varmt.
    Om du har valt quorn: låt puttra på medelvärme ca 15 min.
  4. Servera med naan, ris och sallad.

vegetarisk indisk gryta 4

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *