Vegansk parmesan (4 ingredienser & 5 min)
 
Förberedelse
Tillagning
Total tid
 
En dirty secret: ibland äter jag den med sked direkt ur glasburken.
Gottegris-poäng: 4 av 5
Ingredienser
  • 2,5 dl råa ekologiska cashewnötter
  • 4 msk Bjäst
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitlökspulver
Gör så här
  1. Mixa ingredienserna i en matberedare tills den blivit en finkornig massa.
  2. Häll upp på burk och använd på sallader, omeletter, pesto m.m.
Att tänka på
Den här veganska varianten smälter såklart inte såsom riktig parmesan gör, så det är ju inget man har på pizza eller dylikt. Men i alla rätter där man bara ska strö lite för smak så är det här ett riktigt, riktigt bra substitut. T.ex. på vegetarisk Caesarsallad - YUM!

(Då den bara innehåller torra ingredienser har den lång hållbarhet och kan förvaras i en glasburk i rumstemperatur.)
Recipe by Ett barn blir till at https://ettbarnblirtill.se/recept/vegansk-parmesan-4-ingredienser-5-minuter/