Kryddig och god äppelchutney!

Äppelchutney
Prep time:
Cook time:
Total time:
Bra till kött (om man nu håller på med sånt) och ostbricka, men även gott till en indisk curry!
Ingredients
  • 4 st äpplen
  • 1 gul hackad lök
  • 1 finhackad röd chilifrukt, urkärnad
  • 2 tsk färsk riven ingefära
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 2 dl farinsocker
Instructions
  1. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i mindre bitar.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Blanda allt utom sockret i en stor gryta. Sjud i 10 min tills äpplena mjuknar.
  4. Tillsätt sockret och sjud ca 30 minuter utan locks tills det är en klibbig massa. Rör då och då.
  5. Häll upp i varma, rena glasburkar och förvara i kylskåp.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *