DIY: handväska-innerväska!

Handväska-innerväska!Det här projektet är helt sjukt smart. Jag såg det på Pinterest för ett tag sedan och tänkte direkt något i stil med ”hell yeah!”
Jag använder nästan alltid samma handväska, helt enkelt för att jag är för lat för att byta över alla saker till en annan väska. Jag har generellt också svårt att hitta något i min väska då det oftast bara finns ett endaste litet fack, som om man får plats med alla sina småsaker däri. Och om man hade gjort det så hade det ju ändå bara blivit en salig röra av skiten. Så jag brukar få gräva runt en stund innan jag hittar det jag söker.

Introducing: Handväska-innerväskan!

Material: Jag hade en ful orange bordstablett från en tid när jag tyckte att det var fint med ett kök i regnbågens alla färger, däribland orange. Det är både något jag aldrig kommer få användning för på något annat sätt, samt ett material som är tjockt och styvt nog för syftet. (Man kan inte använda något tunt och fint eftersom det ska kunna stå av sig självt inuti handväskan.)

1. Vik bordstabletten på längden så att du får en mittenlinje att förhålla dig till. Du kan stryka den med strykjärn som ett proffs för att få en vass och tydlig linje, eller om du är lat – som jag – så kan du bara släta till skiten med fingrarna.

2. Nu har du en mittenlinje på längden. Vik nu in långsidorna så att långsidorna möter varandra vid mittenlinjen. (CameraZOOM-20131208145753016Jag demonstrerar hur jag menar med en gammal faktura från IKEA.)

3. Sy kortsidorna.

4. Nu är du faktiskt nästan färdig. Nu väljer du bara hur stora facken ska vara, och så syr du dem på varje sida. Jag gjorde några lite mindre för mascara, pennor, läppcerat etc, en måttanpassad efter min Samsung Galaxy, en annan måttanpassad efter min portmonnä, och resten i lagom storlek för att rymma handkräm, nycklar och övrigt krimskrams som man släpar runt på.

5. När det var klart sydde jag fast en knapp på ena sidan och en ögla med något gammalt hårband jag hittade.

CameraZOOM-20131208145929587       CameraZOOM-20131208145921437

6. Sista steget är det roligaste, nämligen att fylla den med dina grejer, sätta ner den i din handväska, och föreställa dig nästa gång du står på Åhléns och INTE behöver rota runt i väskan i 2 långa minuter som en jäkla fyllbylt, utan direkt hittar din plånbok i din hemmagjorda handväska-innerväska. Malligt!

Handväska-innerväska, öppen

7. Nu kan du sätta dig i soffan med ett glas vin eller en kopp te eller vad fasen du nu gillar att dricka, och konstatera att du varit riktigt jäkla duktig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *