DIY: hemmagjord sugar & coffe body scrub

body scrub 2Det finns en miljon olika recept på hemmagjorda scrubs, och alla är bättre och billigare än det man köper i butiken. Dessutom är de busenkla att göra.
Personligen hänger jag inte upp mig så mycket på att göra dem efter just ett recept, då det egentligen bara handlar om ett par saker:

 

  • ha något som är skrubbande, dvs något med textur, t.ex socker eller salt
  • blanda med någon slags fuktgivande ingrediens, vanligast olja
  • välj om du vill tillföra doft, eller en tredje välgörande ingrediens (i mitt exempel; kaffesump)

 

Så när jag känner att jag behöver skrubba till huden brukar jag bara blanda ihop det som finns hemma. Idag blev det alltså en sugar & coffe body scrub.
Jag brukar göra små satser då den görs av färskvaror som inte nödvändigtvis håller i all evighet, och jag förvarar glasburken i kylen.

body scrub 1

 

Gör så här:

-Blanda 1/2 del socker med 1/4 del kaffesump och 1/3 olja.

-Massera in blandningen när du duschar, och skölj av.

-Säg hej till ren, len och fräsch hud!

 

 

Har du inte sötmandelolja rekommenderar jag druvkärnsolja, men även vanlig hederlig, olivolja funkar prima, eller solrosolja/rapsolja.

En del behöver kanske bara klappa kroppen torr med en handduk efteråt, men om du är som jag vill din hud ha ytterligare lite fukt, och då smörjer du dig helt enkelt med hudolja eller kräm.

Jag har fått väldigt torr hud på kroppen sedan jag blev gravid, till skillnad från vad man väntade sig (vad hände med ”the preggo glow” liksom?), så jag gör den här någon gång varannan vecka för att återfukta så gott det går utan att skrubba för mycket.
Min favorit-hudolja att smörja mig med generellt är druvkärnsoljan som jag nämner ovan, den passar min hud väldigt bra. Men för skenben/vader, som ofta är torra på mig, använder jag helst fetare oljor, som sötmandelolja, olivolja eller rapsolja.

Det är bara att experimentera tills du hittar en kombination som funkar bra för dig!

(Var noga med att skölja rent duschen då kaffet annars kan fläcka ner badkar/dusch/kakel/klinkers.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *