Bananbröd á la Sydney

 

Bananbröd á la Sydney
Prep time:
Cook time:
Total time:
Som vanligt är receptet skrämmande enkelt att slänga ihop, för så gillar jag att rulla när jag bakar. Förutom timmen i ugnen tar det typ 10 min att blanda ihop, och det tycker jag är alldeles lagom förberedelsetid.
Ingredients
  • Bananbröd (1 limpa)
  • 1⁄2 cup ekologiskt smör (1,2 dl)
  • 1 cup ekologiskt socker (2,4 dl)
  • 2 ekologiska ägg
  • 4 mogna KRAV-bananer
  • 1 1⁄2 cups ekologiskt vetemjöl (3,5 dl)
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1⁄2 tsk salt
  • 1⁄2 tsk ekologiskt vaniljpulver
  • valfritt: valnötter / pumpafrön / tranbär / etc
Instructions
  1. Vispa ihop smör och socker i en skål, gärna med elvisp.
  2. Mosa bananerna med en gaffel i en annan skål och vispa samman med ägget med en gaffel.
  3. Häll ner bananröran i skålen med sockret och smöret. Blanda väl.
  4. I en tredje skål, blanda mjöl, bikarbonat and salt och häll i den blandningen i skålen med allt det andra. Släng i vaniljpulvret och blanda ordentligt.
  5. Smöra en bakform och häll i blandningen
  6. Baka i nedre delen av ugnen i 175 grader, 60 minuter.
  7. Ta ut och låt svalna lite innan du skär den.
  8. Brödet funkar väldigt bra att frysa in.
  9. Om den ska ätas inom några dagar bör den förvaras i kylen.
Notes
Receptet nedan är med 4 bananer, men eftersom jag bara hade två kan jag intyga att det gick bra att halvera utan att proportionerna blev skeva. Enda problemet då var att jag inte fick höjden på brödet, eftersom jag inte hade en halv bakform, men det är ju bara en estetisk fråga. Jag hade pumpafrön i mitt bröd, och det blev supergott.[br][br](Ursprungsreceptet är amerikanskt, så därav måttangivelser i cups, men för dig som inte har ett sånt mått hemma har jag angivit det i dl också.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *