Enkel och ljuvligt god fisksoppa

fisksoppaDen här soppan är väldigt god, och dessutom såklart perfekt preggo-mat, då den innehåller massa fisk.
Vill man lyxa till det med nybakat bröd till så kan man slänga ihop filmjölksbrödet innan man börjar laga maten, så är det färdigt lagom tills soppan är klar!
God och nyttig måltid 🙂

(Tänk på att köpa MSC-märkt fisk!)

  • 200 g laxfilé
  • 200 g torskfilé
  • 0,5 st purjolök
  • 1 gul lök
  • olivolja (till stekning)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 dl vitt matlagningsvin
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk tomatpuré
  • 0.5 g saffran
  • 1.5 msk hummerfond
  • 0.5 liter vatten
  • 0.5 dl färsk timjan
  • 0.5 dl basilika
  • 1 krm chilipulver
  • 200 g räkor (frysta eller i lake)

fisksoppaSkär fiskfiléerna i cirka 3 cm stora bitar.
Skölj och strimla det vita på purjolöken. Skala och hacka löken i fina bitar.
Fräs alltsammans utom fisken i oljan i en gryta. Pressa i vitlöken.
Tillsätt vin, grädde, tomatpuré, saffran, fiskfond, vatten, salt och kryddor och låt soppan sjuda cirka 10 minuter.
Lägg i fiskbitarna och låt soppan koka upp och sedan sjuda i några minuter. Fisken ska inte koka sönder.
Ta av grytan och lägg i räkorna. Låt soppan dra ett par minuter innan du serverar den.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *