Kärleksmums – bästa receptet!


Kärleksmums - bästa receptet!
 
Förberedelse
Tillagning
Total tid
 
De absolut godaste kärleksmumsen du någonsin kommer äta!
Mängd: 30
Ingredienser
  • -BOTTEN
  • 250 gram smör
  • 5 dl socker
  • 5 st ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl mjölk
  • -GLASYR
  • 100 gram smör
  • 5 dl florsocker
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl starkt, kallt kaffe
  • kokosflingor
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret och låt svalna.
  3. Vispa ägg och socker pösigt.
  4. Blanda sedan alla torra ingredienser i en separat bunke och rör ner i smeten.
  5. Tillsätt till slut det avsvalnade smöret samt mjölk och rör till en jämn smet.
  6. Häll smeten i en smord långpanna och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt kakan svalna.
  7. När kakan börjat svalna kan du göra glasyren: smält smöret och blanda därefter i alla ingredienser och rör till en jämn smet. Bred sedan ut glasyren på kakan och strö på kokosflingor. Låt glasyren stelna och skär sedan upp kakan i jämnstora rutor.

 

Botten

250 gram smör
5 dl socker
5 st ägg
5 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjölk

Glasyr

100 gram smör
5 dl florsocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl starkt, kallt kaffe
kokosflingor
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret och låt svalna.
  3. Vispa ägg och socker pösigt.
    Blanda sedan alla torra ingredienser i en separat bunke och rör ner i smeten.
  4. Tillsätt till slut det avsvalnade smöret samt mjölk och rör till en jämn smet.
  5. Häll smeten i en smord långpanna och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt kakan svalna.
  6. När kakan börjat svalna kan du göra glasyren: smält smöret och blanda därefter i alla ingredienser och rör till en jämn smet. Bred sedan ut glasyren på kakan och strö på kokosflingor. Låt glasyren stelna och skär sedan upp kakan i jämnstora rutor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt det här receptet!: