Kärleksmums – bästa receptet!
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 30
De absolut godaste kärleksmumsen du någonsin kommer äta!
Ingredients
- -BOTTEN
- 250 gram smör
- 5 dl socker
- 5 st ägg
- 5 dl vetemjöl
- 1,5 dl kakao
- 3 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 2,5 dl mjölk
- -GLASYR
- 100 gram smör
- 5 dl florsocker
- 3 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 0,5 dl starkt, kallt kaffe
- kokosflingor
Instructions
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret och låt svalna.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda sedan alla torra ingredienser i en separat bunke och rör ner i smeten.
- Tillsätt till slut det avsvalnade smöret samt mjölk och rör till en jämn smet.
- Häll smeten i en smord långpanna och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt kakan svalna.
- När kakan börjat svalna kan du göra glasyren: smält smöret och blanda därefter i alla ingredienser och rör till en jämn smet. Bred sedan ut glasyren på kakan och strö på kokosflingor. Låt glasyren stelna och skär sedan upp kakan i jämnstora rutor.
Botten
250 gram | smör |
5 dl | socker |
5 st | ägg |
5 dl | vetemjöl |
1,5 dl | kakao |
3 tsk | bakpulver |
2 tsk | vaniljsocker |
2,5 dl | mjölk |
Glasyr
100 gram | smör |
5 dl | florsocker |
3 msk | kakao |
2 tsk | vaniljsocker |
0,5 dl | starkt, kallt kaffe |
kokosflingor |
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret och låt svalna.
- Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda sedan alla torra ingredienser i en separat bunke och rör ner i smeten. - Tillsätt till slut det avsvalnade smöret samt mjölk och rör till en jämn smet.
- Häll smeten i en smord långpanna och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt kakan svalna.
- När kakan börjat svalna kan du göra glasyren: smält smöret och blanda därefter i alla ingredienser och rör till en jämn smet. Bred sedan ut glasyren på kakan och strö på kokosflingor. Låt glasyren stelna och skär sedan upp kakan i jämnstora rutor.