LCHF-bröd (gott, snabbt, enkelt & sockerfritt = OMG!)
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 1
Om du har mandelmjöl hemma, plus ett ägg och lite salt, en djup skål, en micro och två minuter så har du också ett gott, smart lchf-bröd om du vill. Eller, bröd och bröd, som alla vet med såna här dieter så liknar det ju inte bröd så mycket. Men det är ett bra underlag för pålägg!
Ingredients
- 1 dl ekologiskt mandelmjöl
- lite salt
- 1 ekologiskt ägg
- smör eller olja (gör brödet saftigare men behövs inte)
- valfritt: kryddor, chiafrön, bovete, nötter etc. FREAKA LOSS!
Instructions
- Om du ska använda smör/kokosolja, börja med att smälta det i micron i det djupa fatet du tänker tillaga mackan i. Annars häller du i lite olja i fatet.
- Knäck i ett ägg, släng i en nypa salt och de kryddor eller kompletterande gryn du vill ha (dock inte eventuella nötter än).Vispa ihop med en gaffel.
- Häll i mandelmjölet och blanda till en jämn smet.
- Om du ska ha i nötter eller frön, häv i dem nu och blanda runt dem.
- Ställ in fatet i micron på 2 minuter.
- Ta ut fatet, vänd upp och ner på mackan (den lossnar lätt med lite hjälp av en gaffel). På med pålägg och ät! Känner du för det kan du rosta det innan också, det är en hit till morgonkaffet.