RAW CHOCOLATE CAKE

Om du är sugen på något djävulskt gott ska du baka den här tårtan.
Att den är dessutom även är djävulskt nyttig är bara en bonus.
Och utöver det är den även djävulskt socker- och glutenfri.

RAW CHOCOLATE CAKE

raw-food-cakeTårtbotten
4 dl blandade nötter (t.ex. mandlar och cashew)
15 dadlar
1 msk kakao
3 msk smält kokosolja

Chokladmousse-topping
3 avokado
4 bananer
6 msk smält kokosolja
6 msk kakao
2 tsk vaniljpulver
2 msk honung eller agavesirap

+ dekorativ frukt, t.ex. kiwi
Och så något att strö över, t.ex. kokosflingor, nibs eller sesamfrön

1. Mixa nötterna och kakao tills det blir mjöl.
2. Lägg i dadlarna och kokosolja och mixa till en kladdig smet som du lägger i en form, och ställ in i frysen. (Om den inte blir kladdig, ös i mer dadlar.)
3. Med elvisp eller mixer, fluffa ihop bananer, avocado, kakao, smält kokosolja, vaniljpulver och honung/agavesirap till en smet. (Beroende på hur mjuka bananerna och avokadon är kan det förenkla att mosa dem lite med en gaffel först, för att undvika klumpar i smeten.)
4. Ställ in fluffet i frysen men byt till kylen en stund innan den ska serveras.
5. Smeta fluffet över tårtbottnen, dekorera efter smak, och servera.
6. Ät så mycket du vill.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *