Nyttig mjölkfri smoothie (eller yoghurt)

nyttig-smoothieJag gjorde den här till mig och killarna (Algot och sambon) men insåg när jag hällde upp den att man gott hade kunnat använda det som mjölkfri yoghurt. Kanske inget man äter varje dag, som sambons snälle far sa när vi serverade vegetariska filéer, men i det här fallet skulle ju inte det bero på att man inte gillar smaken/konsistensen/avsaknaden av kadaver, utan snarare på att det ju är lättare (och framförallt billigare) att köpa färdig mjölkfri yoghurt.

Men jag tänker mig alltid att jag kommer bli rikare och ha mer tid någon gång i en lite luddig framtid, och då föreställer jag mig att jag bränner av några satser sånt här i veckan, något jag får plats med i min gigantiska men ändå energisnåla kyl där alla andra hemkok står.

 

Nyttig mjölkfri smoothie (eller yoghurt)
 
Förberedelse
Tillagning
Total tid
 
Utan socker och mjölk är detta en smoothie som du kan bjuda vem som helst på - förutsatt att hen gillar sånt som smakar gott.
Mängd: 4 glas
Ingredienser
  • 1 burk ekologisk kokosmjölk
  • 200 g frysta bär (jag använde blåhallonen jag plockade i höstas på mina preggopromenader)
  • 2 rättvisemärkta bananer (jag använde frusna, men färska går såklart lika bra)
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kanel
Gör så här
  1. Mixa allt i din blender.
  2. FÄRDIG!
Att tänka på
Jag var lite sötsugen så jag dunkade i några nypor kokossocker också, bara för att jag råkade ha det hemma och aldrig får användning av det (eftersom exakt noll recept kräver det). Men annars är drycken god som den är utan sötning, särskilt om den ska användas till yoghurt.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt det här receptet!: