Jag gjorde den här till mig och killarna (Algot och sambon) men insåg när jag hällde upp den att man gott hade kunnat använda det som mjölkfri yoghurt. Kanske inget man äter varje dag, som sambons snälle far sa när vi serverade vegetariska filéer, men i det här fallet skulle ju inte det bero på att man inte gillar smaken/konsistensen/avsaknaden av kadaver, utan snarare på att det ju är lättare (och framförallt billigare) att köpa färdig mjölkfri yoghurt.
Men jag tänker mig alltid att jag kommer bli rikare och ha mer tid någon gång i en lite luddig framtid, och då föreställer jag mig att jag bränner av några satser sånt här i veckan, något jag får plats med i min gigantiska men ändå energisnåla kyl där alla andra hemkok står.
- 1 burk ekologisk kokosmjölk
- 200 g frysta bär (jag använde blåhallonen jag plockade i höstas på mina preggopromenader)
- 2 rättvisemärkta bananer (jag använde frusna, men färska går såklart lika bra)
- 1 tsk malen ingefära
- 1 tsk malen kanel
- Mixa allt i din blender.
- FÄRDIG!