Preggovänliga spenatplättar

Spenatplättar är perfekt mat för den blivande mamman!
Gott, enkelt och nyttigt 🙂

Spenatplättar

 

  • 1 påse färsk spenat (à 250 g)
  • 125 g salladslök
  • 2 gröna chilifrukter (t ex spansk peppar)
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 ägg + 1 äggvita
  • 50 g smält smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 1/2 dl mjölk (3%)
  • olivolja till stekning

 

 

 

  1. Hacka spenaten grovt och fräs i lite olja i en stekpanna tills den har blivit försvinnande liten, och ställ åt sidan.
  2. Strimla salladslöken fint. Dela, kärna ur och finstrimla chilin.
  3. Vispa ihop mjöl, bakpulver, 1 ägg, smält smör, salt, spiskummin och mjölk i en stor bunke. Vispa tills smeten är helt slät.
  4. Blanda ner salladslöken, chilin och spenaten.
  5. Vispa äggvitan hårt och vänd försiktigt ner den i smeten.
  6. Stek plättar av smeten, 2 msk smet per plätt, i rikligt med olja i en stekpanna. Stek på varje sida tills de får en vacker och gyllene färg.
  7. Servera dina spenatplättar med stekt ägg, kanske stekt potatis och en fräsch sallad.
    Eller som snabbt mellanmål, så här:

Spenatplättar och stekt ägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *