Spenatplättar är perfekt mat för den blivande mamman!
Gott, enkelt och nyttigt 🙂
- 1 påse färsk spenat (à 250 g)
- 125 g salladslök
- 2 gröna chilifrukter (t ex spansk peppar)
- 1 3/4 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 1 ägg + 1 äggvita
- 50 g smält smör
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 1/2 dl mjölk (3%)
- olivolja till stekning
- Hacka spenaten grovt och fräs i lite olja i en stekpanna tills den har blivit försvinnande liten, och ställ åt sidan.
- Strimla salladslöken fint. Dela, kärna ur och finstrimla chilin.
- Vispa ihop mjöl, bakpulver, 1 ägg, smält smör, salt, spiskummin och mjölk i en stor bunke. Vispa tills smeten är helt slät.
- Blanda ner salladslöken, chilin och spenaten.
- Vispa äggvitan hårt och vänd försiktigt ner den i smeten.
- Stek plättar av smeten, 2 msk smet per plätt, i rikligt med olja i en stekpanna. Stek på varje sida tills de får en vacker och gyllene färg.
- Servera dina spenatplättar med stekt ägg, kanske stekt potatis och en fräsch sallad.
Eller som snabbt mellanmål, så här: