Färgad flytning inte missfall

Jag och pappan har en överenskommelse. Vi googlar inte symptom och dylikt för att sedan försöka hitta svaren på familjeliv.se eller viforaldrar.se.
Jag kan öppet medge att den här regeln mest uppstod pga att jag slänger mig på nätet så fort jag har minsta känning av minsta lilla whatever, vilket ytterst sällan leder till att jag blir lugnad.
Dealen är att vi får leta efter information på 1177.se, men i stort sett inget annat.

Jag klarade inte detta i helgen.
I veckan fick jag en liten rosafärgad flytning, och en eller ett par dagar senare fick jag en grumlig brunaktig flytning (troligen gammalt blod från den första lilla blödningen).
Jag googlade mest för att dubbelkolla att detta var ok och ganska vanligt och inget att oroa sig för, och använde därmed inte mitt filter avsett att sålla bort ”fel” slags länkar. Hamnade således på en sida som kändes som ett missfalls-forum, och som ni kanske förstår gjorde det inte susen. Massa kvinnor skrev om att de hade fått en färgad flytning, och att det sedan inte hade gått bra. En del av dem hade trott att allt var lugnt, de hade inte haft ont eller så, men sedan på ultraljudet var fostret dött, eller så hade de fått en större blödning senare, som var ett missfall.
När jag började bli lite smått skärrad över detta ville jag hitta något lugnande, och då sökte jag på ”färgad flytning inte missfall” men fick inte upp det jag hoppades på, nämligen en lång lista på lyckliga mammor som det ändå hade gått bra för. Jag hittade några enskilda rader, men det är överväldigande många fler som skriver om det värsta scenariot, och när allt man hittar när man googlar är trådar om missfall blir man lätt lite nedstämd.

Så jag tänkte utöka antalet rader om ofarliga färgade flytningar.
Jag vill bjuda in alla som har haft färgad flytning/blödning utan att fått missfall att kommentera här nedan, för att ge nästa person som gör samma sökning lite mer underlag som stöder tesen att det inte nödvändigtvis håller på att gå åt skogen.
Och för att poängtera en viktig sak: jag tycker såklart inte att det är något som helst fel med att dela med sig av sina upplevelser om missfall, så missförstå mig inte när jag bara efterfrågar positiva utfall. Tanken är bara att man här ska kunna läsa om riktiga kvinnors riktiga upplevelser där de kände samma rädsla och oro som en själv, men där det ändå gick bra. Hur det egentligen kommer gå för den enskilda läsaren vet ju ingen, men vi kan nog enas om att man inte mår bättre av att läsa om missfall när man är orolig nog för att börja googla sina symptom.
Och hur det kommer gå för mig vet jag ju inte heller, så jag är för tillfället ingen hjälp.
Jag får bara invänta ultraljudet 3 mars och hålla tummarna för hjärtslag.

Alltså; om du hade färgade flytningar/små blödningar under graviditeten som sedan ledde till ett friskt barn, PLEASE SHARE.

Att bara hitta missfalls-historier sabbade min helg något (och det blev inte bättre när jag sedan fick hög feber, särskilt inte eftersom vi var i London, där man ofta planerar in andra grejer än att ligga med feberfrossa i hotellsängen).
Men nu har jag ringt Mama Mia, och barnmorskan där lät så fett icke-oroad av det jag berättade att jag faktiskt blev lugnare. Man får sköra slemhinnor och allt det där, så det var nog ingen fara. Och febern skulle jag inte oroa mig för, det går så mycket influensa nu, ta Alvedon så den lägger sig bara.

Fan vad gött. Då kanske det inte är helt kört då?

*Uppdatering för dig som inte läser bloggen regelbundet och därmed redan vet detta; det gick bra även för mig. Födde senare världens friskaste bebis 🙂 

 

28 reaktion på “Färgad flytning inte missfall

 1. Här kommer en positiv historia. 🙂

  Jag hade rosa och lite brunaktiga flytningar nästan varje dag runt vecka 8-10 (tror att det var någonstans då). Det var inte massor, men ändå, dom fanns där och gjorde mig orolig. Fick en tid för VUL och där fick jag se en liten groda med tickande hjärta. Idag är min lilla groda snart 1 år och 9 månader gammal, fullt frisk och helt underbar.

  Vet att det är olika för alla. Till mig sa både barnmorskan på VUL och min egna barnmorska på MVC att det är jättevanligt med färgade flytningar speciellt i början av en graviditet.

  Hoppas detta fick dig lite mindre orolig. Om oron blir för stark tycker jag att du ska boka tid för ett VUL, det brukar lugna ner oron. 🙂

 2. Hade 3 små blödningar med sonen och har haft en med denna ^^ Graviditet skapar sköra slemhinnor och de är vanligt med en liten färgad flytning 🙂 Känner nog fler som haft än inte haft (alla sluta lyckligt) ^^ 🙂

  • Tack Amanda! Jag tror de flesta som är gravida har läst och fått berättat för sig att det är vanligt, men om man googlar det (som en idiot jag känner gör ibland) så är nästan det ENDA man hittar forum-sidor om när det inte gått så bra. Och då är det skönt att läsa om vanliga människor som vittnar om att det minsann kan vara helt ofarligt också. Så tack för ditt bidrag! 🙂

 3. Hej! Med mitt andra barn, som just nu ligger i min famn, hade jag småblödningar under tre perioder under första trimestern. Första gången var jag så sjukt orolig, men efter att ha sett att det i alla fall fanns ett hjärtslag, i vecka 8, blev det lättare. Och min son är vid god vigör!

 4. Här är en till som haft små blödningar i början av graviditeterna! Hade en blödning i v.13 och fick till å med mensvärkkänsla på det! Som tur va hade jag tid för vul senare den dagen och där kunde jag tydligt se en livs levande bäbis. Läkaren förstod min oro så hon gjorde även ett vanligt ultraljud där man kunde se hela bäbisen och alla möjliga organ.
  Med andra ord, en blödning behöver absolut inte var någon fara!

 5. Jag har inget barn att visa upp än då jag bara är i v 11 men för ca en månad sen blödde jag i några dar och hade som kramper i magen i ett par dagar. Blev orolig och fick tid för tidigt vul i v 7 och där var den en liten med ett hjärta som slog allt var jättebra. 🙂

  • Då hade jag också blivit orolig! Precis sånt här är ju så himla skönt att läsa om för den som just fått en liten blödning eller får konstig värk i magen, att det inte behöver betyda något farligt alls.
   Tack för att du delar med dig, Camilla! <3

 6. Hej,

  Nu har inte jag fått mitt första barn ännu eftersom det fortfarande jäser i magen. Men iaf. Here I go…

  Dagen jag gick in i vecka 10 gick jag upp och kissade på morgonen. När jag torkare mig såg jag blod. Det var inte rosaflytning-blod eller efter-sex-blod utan rent blod.. Jag fick panik och ringde 1177. De bad mig åka till akuten. Jag och sambon väntade nervöst i 9 (!!) timmar på gynläkaren som var ensam på hela sjukhuset och alltid fick akuta operationer som gick före oss (såklart).

  När läkaren kom så gjorde vi VUL. Allt såg jättefint ut och han kan inte svara på varför jag blödde. Mest troligt var känsliga slemhinnor. Hur som helst hade jag slutat blöda strax efter toalettbesöket. Läkaren sa också att allt såg så bra ut så han kunde meddela oss att vi var över på ”den säkra sidan” och inte behövde räkna ner till vecka 13 för att vara lugna.

  Vår bebis hade utvecklat alla organ perfekt och lilla hjärtat slog, bebis rörde sig och mådde prima!

 7. Alla som har skrivit här…. tack!!!!! Jag fick sån panik ångest! fick reda på att jag var gravid förra veckan och nu fick jag en liten blödning i vecka 7… kommer kolla upp det men tack alla för att ni lagt upp så jag kunde hitta detta ❤❤❤❤❤

  • Hej Hanna, vad bra att du blev lite lugnad av vad du fick läsa här. Dela gärna till andra i samma sits och glöm inte att kommentera igen när bebisen kikat fram 😉 Kram och lycka till!

 8. Hej! Jag hade små blödningar och/eller färgade flytningar nästan varje dag de första 20 veckorna av graviditeten. Tre gånger fick jag störtblödningar och åkte in till gynakuten men de kunde aldrig se var blödningarna kom ifrån. Nu har jag en liten dotter på ett år och allt gick bra. Vissa blöder hela graviditeten sa de till mig. Det var inte roligt såklart men visar att det kan vara helt ok.

 9. Vilket bra inlägg
  Har haft rosa flytningar vid båda mina graviditeter utan att få missfall. Fått blödning efter samlag, orgasm utan penetrering samt om jag tagit i lite på gymmet.
  Med första barnet fick jag även en lite större röd blödning som varade ca 2 dagar. Var så pass så de kom lite även i trosskydd och jag var helt inställd på att det var kört men han är idag en fyllt frisk liten kille. Men då var jag helt säker på att jag fått missfall. Trots den erfarenheten var jag precis lika orolig andra gången jag blev gravid och fick upprepade blodiga flytningar ungefär varannan vecka.

 10. Vilket bra initiativ!

  Med min första graviditet fick jag till och med ”mens”, jag testade inte ens förrän jag haft ”mens” i fyra dagar och den liksom inte verkade komma igång ordentligt. Smärtan kändes konstig också. Övertygad om att jag hade nån slags livmoderinflammation gjorde jag ett graviditetstest för att jag visste att det skulle vara första frågan vården ställde om jag sökte. Och ja, det var positivt och resultatet sitter just nu två meter ifrån mig och vrålar TUUUT till sin tågbana. 😉

 11. Tack så mycket för detta.
  Är bara i vecka 6 men redan livrädd för minsta lilla förändring!

  Att läsa det här hjälper väldigt mycket.

 12. Åh, jag började nästan gråta av lycka när jag såg att det verkar helt normalt med en liten liten blödning som kan va en färgad flytning, när man läser på familjeliv blir man bara deprimerad och orolig och väldigt osäker, jag rekommenderar nog också att hålla sig borta från sådana trådar/sidor. Men samtidigt förstår jag dom som vill dela sina tankar och känslor. Är nog dock inget att läsa när man bär på barnet.
  Jag blev jätteglad och lugnare när jag såg det här alla inlägget och alla kommentarerna, mer positiva inlägg som detta skulle nog hjälpa massor med kvinnor i världen <3
  Ha det bra alla och ta hand om er, jag ska bokmärka den här sidan så jag kan gå in att läsa ofta <3 kram

 13. Tack!! Är i precis samma situation just nu och är superorolig. Jätteskönt att kunna läsa om att det gått bra för många. Vi har redan ett bokat ultraljud om en vecka, så eftersom det knappt var en blödning utan bara lite rosa avvaktar vi tills dess.

  • Ville återkoppla om att vi igår var på ultraljud och fick se en livlig liten bebis som verkade må bra i den mån man kan se iallafall. Haf haft rosa flytbingar vid två tillfällen hittills.

 14. Alltså TACK du som skapade detta blogginlägg. Alla säger att det är vanligt men hör aldrig om några direkta solskenshistorier. Nu är jag lite lugnare inför VUL imorgon.

 15. gravid i vecka 7 och vaknade med bruna flytningar och har haft hela dagen nu. Orolig såklart men minns samtidigt hur jag i min förra graviditet som resulterade i världens bästa unge att jag hade både bruna flytningar då och då samt blod i trosan en gång. Kan tillägga att jag mådde piss när blödningen kom, svimmade och var totalt slut, kunde knappt röra armar och ben pga stickningar men ändå gick det galant och var inget jag hade behövt oroa mig för.

  tack för detta inlägg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *