Gör egen ekologisk deo (nytt recept!)

Det är dags för DIY igen!

Idag beställd jag massa grejer från Organic Makers för att göra egen deo.
De har en jäkligt bra grej på g i och med det här att de säljer ingredienser till att göra sin egen hudvård, och de är även gulliga nog att ha utförliga recept på allsköns smörjor och tvålar så att man vet exakt vad de rekommenderar och i vilka kvantiteter.
Man kan såklart även köpa snygga behållare till allt man skapar, typ en tjusig aluminiumbehållare, vilket jag föll pladask för. Väldigt svag för stilren metall.
Däremot bommade jag att köpa deras svinbilliga bikarbonat när jag beställde!
60 pix för ett kilo is the shit, det går inte hitta billigare, och det vet jag, för jag är både smålänning och bikarbonatshårtvätts-utövare.
Men nu har jag alltså redan lagt min beställning, och att betala frakten för bara en vara skulle ju smålänningen i mig inte gilla (och då pratar jag inte om bebisen, hen har nog ingen åsikt om just det).
Dessutom resonerar jag att den här deon säkert funkar superbra, och då vill jag såklart göra mer av den, vilket då blir ytterligare en beställning, varpå jag definitivt kommer slänga in bikarbonaten, och kanske mer än en påse.

I alla fall, detta är just nu på väg till mig:

Jag köpte tre av aluminiumdosorna, för att även göra deo till min vän M (och hennes roomie) om det visar sig att den funkar bra. M är också lite av en hippie-junkie, så hon hade säkert uppskattat att slippa stryka på ”vi-vet-inte-riktigt-hur-kroppen-egentligen-påverkas-av-den-här-metallen”-aluminium under armarna. (Det är nämligen då man betraktas som en hippie, när man ifrågasätter ifall något som vi använt i massa år nödvändigtvis är bra för den sakens skull.)
Alternativ två är ju att använda de aluminium-fria deos som finns i handeln, men jag har inte haft så bra erfarenhet av dem. Den bästa jag provat hittills är faktiskt den jag gjorde själv, men det finns ett par anledningar till att jag nu vill prova Organic Makers variant:

  • de nämner receptet jag använt tidigare, och skriver att de tycker att den här blev snäppet bättre
  • den jag gjorde blir lös och rinnig och appliceras därmed bäst via en gammal roll-on, men beroende på klimat så är den emellanåt för hård, och då måste man lägga den i varmt vatten en stund innan man kan applicera den

Så snart jag gjort den och provat den ett tag så kommer en recension, och funkar den så åker den upp på DIY-listan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *