Rond 1

Ingen mens, men ändå bara ett streck på gravtestet.
På bägge faktiskt. Din pappa, vanligtvis en apokalyptiskt pessimistisk människa, insisterade på att jag tog ett test till när det gått ytterligare en vecka utan mens efter första testet. Han hänvisade till att testen bara är 99% säkra, det lilla gullefjunet.Vad fan mensen gör borta så här länge förblir en gåta, men en kvalificerad gissning säger mig att det är kroppens omställning från att ha haft kopparspiral i flera år, till att plötsligt inte ha det. Det känns mer sannolikt än en graviditet som är så hemlig att två tester inte kan detektera den.

Either way. Det vore ju onekligen trevligt om den dök upp någon gång så man kan börja räkna på när det ska knullas för jämnan igen.

Pappa och jag erfar just nu en ovälkommen, om ändå mjuk övningsperiod i att inte få sova om nätterna, tack vare Katten. Instängd dygnet runt på mina 39 kvadratmeter utan möjlighet att någonsin vara utomhus och springa av sig får hon extremt dampiga ryck om nätterna. Hon rusar från köket in i vardagsrummet och vidare in i sovrummet, hoppar upp på sängen och gör ett par höga skutt där, ner på golvet igen och in i vardagsrummet där hon tar ett varv i soffan, klöser lite på ena armstödet, och så vidare. Jamandet och det ständiga krafsandet i kattlådan är ju bara bonusar.
2013-03-18-10-25-07 2013-03-18-10-25-46

Ännu en anledning att se fram emot tills huset är färdigrenoverat.

Hus, alltså.
Din mamma, den lilla skitungen som inte kunde få nog av att resa till nya världsdelar helt ensam bara för att se hur väl man klarade sig. Din mamma som har bott i en dunge utanför Flagstaff, AZ, med bara en filt och stjärnorna ovanför sig. Din mamma som rev ut sätena på en skruttig Ford Club Wagon och byggde ett sovrum och bodde där en sommar i Santa Cruz, CA. Din mamma som förlitat sig på medmänniskors välvilja och godhet i flera månaders kringflackande i Sydney, där en soffa betraktades som lyx. Din mamma som couchsurfat boende varje natt på sin solitary roadtrip från Phoenix till New York, förutom natten då hon sov i bilen utanför ett Marriott Hotel för att sedan strosa in och låtsas att hon var gäst där så att hon kunde åtnjuta deras complimentary breakfast.
Och din mamma, som alltid sett till att bo så nära stadskärnan som möjligt, för friheten, möjligheterna, pulsen och närheten till allt man kan behöva.
Den lilla skitungen ska nu flytta till ett hus nere vid den skånska havskusten, med utsikt över vår vackra Öresundsbro, med en liten trädgård och kanske en grönsaksrabatt och örtodling och hängmatta. Och värmepanna som kan gå sönder och takrännor som måste rensas och staket som måste repareras och garage som måste målas och gräsmatta som måste klippas och löv som måste krattas och postlåda som måste tömmas.
Från min bostadsrätt på 39 kvm i stan, till detta.

Det kan fan bli hur bra som helst.


Facebook
Twitter
More...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *