Uppdaterad bananpannkaka – protein och fibrer!

20151201_120933_HDR

Måste dela med mig av min nya fantastiskt goda och tillika nyttiga bananpannkaka!

Jag har tweakat mitt gamla recept och hittat en ny favorit som jag gör flera gånger i veckan. Mättande och gott!

 

 

 

Bananpannkaka de luxe, 1 stor portion

  • 1 ekologisk rättvisemärkt mogen banan
  • 2 ekologiska ägg
  • en nypa salt
  • 1 dl havregryn
  • 1/2 dl svarta bönor
  • cirka 1/2 dl ekologiskt mandelmjöl
  • ekologisk kokosolja (att steka i)
  • Valfria tillägg: 1 msk krossat linfrö och/eller chiafrön
  • cirka 10 valnötter

1. Börja med att mosa svarta bönor med gaffel i en bunke. Lägg i bananen i delar och mosa den också.
2. Knäck i två ägg och blanda allt med gaffel till en relativt jämn smet (det gör såklart inget om det är hela bönor kvar, men någorlunda mosat är bra).
3. Tillsätt sedan havregrynen, saltet och linfröna/chiafröna om du vill ha i det. Mandelmjölet häller du i sist, och mängden bestäms av när du tycker att konsistensen börjar bli lagom för att steka.
4. Sedan är det bara att smälta lite kokosolja i en stekpanna, och klicka ut små plättar. (Om jag har i valnötter rostar jag dem först i pannan innan jag häller dem i smeten, och jag hackar dem inte, utan bryter bara sönder dem med fingrarna.)
Jag brukar göra plättarna american pancake-storlek för det känns lyxigt och lite sådär hotellfrukostigt. Det blir 4-5 st då, som steks på mellanhög värme i cirka 2 min på varje sida.

20151201_120939_HDR

Stapla dem på en tallrik och garnera om du ska fota, annars är det väl bara att sätta tänderna i dem!

Personligen har jag ingenting till då jag dels tycker de är så goda på egen hand, och dels för att jag försöker skippa så mycket sötning som möjligt just nu, men man kan såklart freaka loss totalt med sylt/grädde/lönnsirap/kvarg/vadhelst du önskar.

ENJOY!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *