Vegansk bananpannkaka – 3 ingredienser

Ibland har jag besök av vänner som är lite bättre än mig, dvs sådana som är faktiska veganer på heltid, och inte bara hobby-vegan som jag. Då är det trevligt att ha lite koll på vad som faktiskt smakar bra av alla olika veganrecept som finns out there, och det här är definitivt ett av de som funkar!

Vegansk bananpannkaka – 3 ingredienser!
Recipe Type: Frukost
Cuisine: Vegan
Prep time:
Cook time:
Total time:
Goda bananpannkakor som går fort att göra och med bara tre ingredienser. Blir annorlunda i konsistensen från ”vanliga” bananpannkakor men väldigt smarriga!
Ingredients
  • 1 mogen ekologisk banan
  • 1 rågad dl ekologiska havregryn
  • 3,5 msk valfri mjölkvariant
Instructions
  1. Mixa allt till en jämn smet i blender.
  2. Olja en stekpanna ordentligt (jag använder kokosolja) och klicka ut små plättar.
  3. Grädda tills de går att vända utan att ha sönder dem, och låt få färg och yta på andra sidan.
  4. Servera!
Notes
(För mig funkar det bäst att först mixa grynen, sedan addera vätskan och mixa igen, och sist mixa ner bananen i små bitar. Men har du en riktigt grym blender kanske du kan slänga i allt på en gång!)

 

Servera med lönnsirap eller färska bär och valfri variant av grädde, eller bara som de är.

(Kan även tipsa om att min 10-månaders ÄLSKAR dessa, och då receptet inte innehåller något tillsatt salt eller socker är det ju perfekt för bebisar!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *