Hormoner och armeringsnät

”Jättefina ägg. Där ser du slemhinnan, den är tjock och fin, ser jättebra ut.”

Det är något magiskt över att få beröm för något man absolut inte bidragit till, som t.ex. hur ens inre organ ser ut. Mina är tydligen AS-HETA, de är verkligen runway models as far as livmoders-jox ska se ut. All the junk in the right place, etc.
Likaså gubbens. Bra skit alltså, inget att klaga på direkt.

Men vi blir ju inte preggo ändå, och jag och barnmorskan luskade snabbt ut att min oförutsägbara ägglossning kan vara del av problemet, även om de inte tycker att man ska lägga för mycket tankekraft på när man har den. ”Ni ska sexa 2-3 gånger i veckan mellan menserna, bry er inte om att pricka ägglossningen.”
Det är ju lätt att säga, men lite klurigare att göra med motsatta scheman vissa dagar, för att inte nämna den vardagliga tröttheten som kanske inte direkt bidrar till att man blir pilsk nog att alltid orka knulla 3 gånger i veckan. Men de har ju såklart en poäng, utan ligg blir man ju aldrig preggo. Som flickan sa. Eller va?

Men för att ändå se till att ägglossning sker, It's Pergotime!och för att motsäga sig själva lite, så fick jag utskrivet hormontabletter (oh, fuck) som jag ska ta 5 dagar i sträck med start tredje dagen av mensen. ”Sedan ska du komma in och få bekräftat att tabletterna har fått igång din ägglossning, och sedan ska ni sexa.” Alltså ska vi manipulera igång den där ägglossningen som de inte tyckte att vi skulle fästa så stor betydelse vid.
Jag som hatar hormoner och bara har tagit p-piller en enda (suicidal) månad i hela mitt liv skälver lite vid tanken. Jag minns liksom uttryckligen att jag inte blev vidare KÅT av att vilja ta livet av mig. Men förhoppningsvis är det helt andra piller, med helt andra biverkningar.

Ett hett tips till alla som överhuvudtaget ens avlägset funderar på att börja försöka sig på babymaking med sin partner, folkbokför er på samma adress NU.
Jag och min dude är fortfarande ett år ifrån att vara berättigade till någon annan hjälp än de här sabla hormontabletterna, av den enkla anledningen att vi var skrivna på olika adresser i typ ett år innan vi bägge flyttade in i hans (numera vårt) hus, och för att kunna få hjälp så måste man ha varit skrivna på samma folkbokföringsadress i minst två år. Så skit samma hur länge ni varit tillsammans, de räknar från när man skrev sig på samma adress.

armeringsnät

Och i övrigt:

Dagens fynd: den här playlisten på Spottan:
Kvinnor att ha koll på 2014

Gårdagens prestation
: jag och sambon fick plötsligt tummen ur och borrade upparmeringsnätet i köket, bara sådär. Ibland är vi tamigfan världens bästa team, och då kan resultatet se ut ungefär som till vänster här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *