God bananpannkaka med rostade pumpafrön

När bananpannkakan kom blev den en instant hit, och av väldigt bra skäl.
Den är nyttig, enkel att göra, och den innehåller varken mjölk eller mjöl, så den passar såväl gluten- som laktosintoleranta. Dessutom kan den varieras i oändlighet, så alla kan tweaka till orginalreceptet och hitta just sin egen favorit. Proteinpulver eller kvarg i för den som tränar t.ex, så har man plötsligt en nyttig proteinbomb!

Jag tänkte dela med mig av en variant som jag gillar att göra just nu, och som jag har anpassat efter my state of being preggo.
Just den här är berikad med rostade pumpafrön (som är rika på järn och e-vitamin) och krossade linfrön (för en fungerande mage).

Bananpannkaka med rostade pumpafrön
bananpannkaka3

  • 1/4 dl pumpafrön
  • 1 mogen rättvisemärkt banan
  • 2 KRAV-märkta ägg
  • 1 msk krossat linfrö
  • salt, kanel, kardemumma

 

  1. Torrosta dina pumpafrön i några minuter, tills de blir gyllenbruna
  2. Mosa bananen med gaffel i en bunke
  3. Knäck två ägg i bunken, och vispa ihop till en så jämn smet som möjligt
  4. Häll i krossat linfrö och rostade pumpafrön
  5. Släng i en nypa salt och eventuella kryddor du vill smaksätta med. Vispa.
  6. Stek små plättar, storlek amerikanska pannkakor ungefär, i kokosolja
  7. Servera med gräddfil/keso/kvarg, sylt/honung/sirap, färska bär

(Finns såklart även på Recept-sidan)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *