Barnkläder, barnvagn, bärsjal

Vi har faktiskt börjat få avklarat en del babysaker, och det är dags att se över vad som finns och vad som fortfarande behöver ordnas. Åtminstone om man som jag ibland blir stressad över något så simpelt som att vi inte köpt nappflaska trots att det är flera månader kvar.
Nu är ju inte barnkläder det enda man behöver få ordnat innan ungen tittar fram, och jag bor ju med en kille som är jättehärlig men som inte har en särskilt planerande hjärna, vilket medför att jag känner pressen av att jag måste ha bra koll, jag måste se till att allt blir fixat. Bilbesiktning och beskärning av rosorna såväl som bilbarnstol och förlossningsväska.
Och ironiskt nog så är det ju också jag som absolut inte ska hålla på och vara stressad, så det är väl bra att jag fixar alla grejer så att jag kan slappna av och känna mig förberedd.

Vi fick i alla fall inhandlat barnvagn och bärsjalen Moby Wrap i helgen (stort tack till Blocket.se), och i veckan har jag även shoppat lite nyföding-grejer! Hittade en swap/second hand-butik nära mitt jobb där jag scorade bebiskläder för mellan 10-40 kr. Blev 7 plagg för 170 kr = KAP! Miljövänligt att inte handla nytt, plus att alla eventuella kemikalier är sedan länge urtvättade, och för att vara miljövänlig och kemikaliefri betalar man alltså mycket mindre. My kind of logic. Vissa av barnkläderna var dessutom tillverkade av ekologisk bomull, double whammy!
Köpte även lite nya ekologiska barnkläder på Åhléns, ungefär samma antal men för 434 kr. Inte lika mycket winning!-känsla, men ändå, det hanns med på en lunchrast.

Att ha klarat av barnvagnen är ju en big deal, och det blev en Kronan Duo. Den låg ute på Blocket för 3000 kr men jag prutade ner den till 2500, och åkte och hämtade samma dag. Det enda jag inte fick med var en fungerande pumpslang, men en helt ny pump kostar bara lite över hundralappen, och kanske kan man beställa bara slangen ännu billigare.
Bärsjalen var ekologisk, nästan oanvänd och kostade 250 kr.

Och för att ni inte ska oroa er över plantorna så kan jag avslöja att gurkorna växer superfint, och den största bara är en-två dagar från att skördas! 9 cm ska bli 10 innan man ska plocka den, som jag fattat det. Det är en Picolino F1, och den ska tydligen vara jättegod. Min allra första hemmaodlade minigurka, very exciting!
Tomaterna gör inte så mycket än, utan att växa en massa på höjden, men i helgen hoppas jag rensa lite i rabatterna och slänga ut pallkragarna för odling av lök och potatis, så då kanske vi även vågar oss på att plantera ut tomaterna. De har fått vara ute några test-timmar per dag för att vänja sig vid sol och vind, men det känns inte som om det blivit tillräckligt, så kanske får jag ställa dem i krukor som jag lätt kan bära in kvällar/blåsiga dagar, alternativt bygga ett tillfälligt vind/sol-skydd för dem.

Ni kan känna er trygga med att ni kommer få bilder så snart den första lilla tomaten kikar fram. Katter och odling går man aldrig hungrig på för länge när man läser den här bloggen.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *