Jag gjorde den här till mig och killarna (Algot och sambon) men insåg när jag hällde upp den att man gott hade kunnat använda det som mjölkfri yoghurt. ”Kanske inget man äter varje dag”, som sambons snälle far sa när vi serverade vegetariska filéer, men i det här fallet skulle ju inte det bero på att man inte gillar smaken/konsistensen/avsaknaden av kadaver, utan snarare på att det ju är lättare (och framför allt billigare) att köpa färdig mjölkfri yoghurt. Men är det bättre? Troligen inte, få saker slår hemmagjort vad gäller kvalitet.
Jag tänker mig alltid att jag kommer bli rikare och ha mer tid någon gång i en lite luddig framtid, och då föreställer jag mig att jag bränner av några satser sånt här i veckan, något jag får plats med i min gigantiska men ändå energisnåla kyl där alla andra hemkok står.
Mjölkfri bär- och kokossmoothie/yoghurt)
4 glas
1 burk ekologisk
kokosmjölk- 200 g frysta bär (jag använde blåhallonen jag plockade i höstas på mina preggopromenader)
- 2 rättvisemärkta bananer (jag använde frusna, men färska går såklart lika bra)
- 1 tsk malen ingefära
- 1 tsk malen kanel
Släng ner allt i din mixer/blender och kör på tills du har en fin smoothie. FÄRDIG!
Jag var lite sötsugen så jag dunkade i några nypor kokossocker också, bara för att jag råkade ha det hemma och aldrig får användning av det (eftersom exakt noll recept kräver det). Men annars är drycken god som den är utan sötning, särskilt om den ska användas till yoghurt.
Kanske något att ha till hemmagjord granola?
Åh vilket härligt recept, vet du hur länge den är hållbar i kylskåp om jag skulle göra en lite större sats 🙂
Åh, det vågar jag inte säga att jag vet, men jag själv hade utan tvekan vågat äta den upp till tre dagar senare om den inte börjar lukta konstigt. Det är väl mest bananen man kan oroa sig för, tänker jag, och då att den börjar smaka konstigt snarare än bli dålig.
De allra flesta produkter får ju förvaras i kylskåp 3-5 dagar efter öppnande, så jag brukar sätta gränsen vid 3 dagar för att vara helt safe 🙂
Lycka till!