Ni vet det redan – jag älskar allt som är hyfsat nyttigt och går snabbt och lätt att göra, som t.ex. mina fabulösa bananpannkakor. Den frullen kräver ju dock dels ägg, vilket verkligen går åt i det här hushållet, och dels bananer, vilket också konsumeras med en imponerande hastighet (detta förklarar det eviga kriget mot bananflugor). Så ibland har vi slut på antingen ägg eller bananer = problem. Dessutom är de färskvaror, och de recept jag gillar allra bäst är såna som man slänger ihop med ”vi-klarar-oss-typ-ett-år”-varor från skafferiet (som min Minutbrownie).
Vidare så är ju bananpannkakan inte vegansk, och på senare tid har jag börjat flörta med den veganska dieten varje chans jag får. Kött är ju egentligen fullständigt onödigt, men mjölk och ägg är ju inte heller helt problemfritt, så utan att kräva av mig själv att jag är en perfekt renlevnadsmänniska så inkorporerar jag så mycket veganskt som möjligt, och tillåts alltså ändå äta parmesan om lusten är stark 🙂
Men så kommer det här veganska receptet och trotsar all logik! Godare än de amerikanska (meckiga) pannkakor jag tidigare gjort med både mjölk och ägg, snabbare och fluffigare – helt enkelt bättre!
VEGANSKT VINNER – IGEN!
- 3,5 dl ekologiskt dinkelmjöl
- 1,5 msk bakpulver
- 3 msk råsocker/kokossocker/annat socker
- en nypa salt
- 3,5 dl havremjölk/annan vegansk mjölk
- olja att steka i (kokosolja rekommenderas!)
- Blanda de torra ingredienserna i en skål, tillsätt sedan vätskan och rör om
- Låt stå 5 minuter så bakpulvret hinner utföra sitt jobb
- Stek på medelhög värme i kokosolja eller vad du nu föredrar
Vad goda dom ser ut. Det ska jag absolut testa att göra. Behöver verkligen hitta fler recept på vegetarisk och vegansk mat.
Ja, du måste prova, Linn! Ett alldeles för enkelt recept för att inte testa helt enkelt 🙂
Låt mig gärna veta vad du tyckte efteråt!