LCHF-bröd (gott, snabbt, enkelt & sockerfritt = OMG!)

Alltså, titeln på det här receptet.
För bra för att vara sant va? OK, bakslaget (ordvits!) skulle kunna vara att det blir lite dyrt i längden, då det görs med en deciliter mandelmjöl, men om man överväger att man inte fixar att äta mer än en och att man har på mycket mindre pålägg jämfört om man hade ätit 4-5 mackor (för att uppnå motsvarande mättnad men vanligen med socker/kolhydrater som omvandlas till socker) så kanske det inte är så dyrt ändå.
Jag köper iaf ekologiskt mandelmjöl i 1kg-paket i min favorit-internetaffär apotea.se för ett bra pris. Ungefär samma som Risentas icke-ekologiska i min lokala ICA-affär.

HUR SOM HELST.
Om du har sagda mjöl hemma, plus ett ägg och lite salt, en djup skål, en micro och två minuter så har du också ett gott, smart lchf-bröd om du vill.
Eller, bröd och bröd, som alla vet med såna här dieter så liknar det ju inte bröd så mycket. Men det är ett bra underlag för pålägg!

 

Godaste, lättaste, sockerfriaste LCHF-brödet, 1 stor portion

  • 20151208_1405311 dl ekologiskt mandelmjöl
  • lite salt
  • 1 ekologiskt ägg
  • smör eller olja (gör brödet saftigare men behövs inte)
  • valfritt: kryddor, chiafrön, bovete, nötter etc. FREAKA LOSS!
  1. Om du ska använda smör/kokosolja, börja med att smälta det i micron i det djupa fatet du tänker tillaga mackan i. Annars häller du i lite olja i fatet.
  2. Knäck i ett ägg, släng i en nypa salt och de kryddor eller kompletterande gryn du vill ha (dock inte eventuella nötter än).Vispa ihop med en gaffel.
  3. Häll  i mandelmjölet och blanda till en jämn smet.
  4. Om du ska ha i nötter eller frön, häv i dem nu och blanda runt dem.
  5. Ställ in fatet i micron på 2 minuter.
  6. Ta ut fatet, vänd upp och ner på mackan (den lossnar lätt med lite hjälp av en gaffel). På med pålägg och ät! Känner du för det kan du rosta det innan också, det är en hit till morgonkaffet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *