Förföriskt goda svarta bönor

svarta-bönor
Med risk att bli repetitiv;

Här kommer ännu ett supersnabbt, snor-billigt och mega-enkelt vegetariskt recept.
Det här är så löjligt gott och lätt att laga att jag ibland slänger ihop bara detta och slevar i mig, trots att det ju egentligen är en mexican side dish. Men annars funkar det bra med ris/råris/vildris/matvete/dylikt alternativt till den ursvenska rätten tacos.

 

 

Förföriskt goda svarta bönor
cirka 2 portioner (se kursiv text nedan)

  • 1 paket ekologiska svarta bönor
  • 1 gul lök
  • 1/4 – 1/2 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk vitlökspulver (går även bra med färsk vitlök, pressa isåfall)
  • valfri mängd hackad färsk koriander
  • salt och peppar
  1. Häll bönorna i en liten kastrull. Skölj dem inte! Det är här magin ligger.
  2. Finhacka löken och häll i.
  3. Koka upp och krydda med vitlökspulver och cayennepeppar.
  4. Låt småputtra i 7 minuter.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Häll upp och garnera med koriander.
    Servera gärna med avocado och/eller gräddfil.

 

-Då färsk koriander är min favoritört så öser jag på rätt rejäla mängder, men för två (vanliga) personer räcker nog en halv kruka att dela på. 
-Portionerna är ganska små och avsedda att ha som tillbehör och ej för sig själv, annars är det nog snarare en stor portion eller ett snack/mellanmål för två. 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *