Med risk att bli repetitiv;
Här kommer ännu ett supersnabbt, snor-billigt och mega-enkelt vegetariskt recept.
Det här är så löjligt gott och lätt att laga att jag ibland slänger ihop bara detta och slevar i mig, trots att det ju egentligen är en mexican side dish. Men annars funkar det bra med ris/råris/vildris/matvete/dylikt alternativt till den ursvenska rätten tacos.
Förföriskt goda svarta bönor
cirka 2 portioner (se kursiv text nedan)
- 1 paket ekologiska svarta bönor
- 1 gul lök
- 1/4 – 1/2 tsk cayennepeppar
- 1 tsk vitlökspulver (går även bra med färsk vitlök, pressa isåfall)
- valfri mängd hackad färsk koriander
- salt och peppar
- Häll bönorna i en liten kastrull. Skölj dem inte! Det är här magin ligger.
- Finhacka löken och häll i.
- Koka upp och krydda med vitlökspulver och cayennepeppar.
- Låt småputtra i 7 minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
- Häll upp och garnera med koriander.
Servera gärna med avocado och/eller gräddfil.
-Då färsk koriander är min favoritört så öser jag på rätt rejäla mängder, men för två (vanliga) personer räcker nog en halv kruka att dela på.
-Portionerna är ganska små och avsedda att ha som tillbehör och ej för sig själv, annars är det nog snarare en stor portion eller ett snack/mellanmål för två.